Termeni si conditii

Termeni si conditii de vanzare

1.1 Toate datele dumneavoastra personale sunt prelucrate conform Regulamentului (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul Romaniei. RAVEN CMD COMPANY SRL, asigura dreptul de informare, acces, interventie, opozitie asupra datelor. Puteti solicita in scris orice modificare sau anulare a acestora, la adresa societatii noastre.
1.2 Datele dumneavoastra vor constitui date de expeditie si plata numai daca ati lansat o comanda conform pct.2 din conditiile de vanzare si inregistrare.
2. LANSAREA COMENZII Se va face printr-una din tehnicile de comunicatie la distanta (fax, imprimat tipizat, email, scrisoare, bon comanda, telefonic, prin posta). Lansarea comenzii inseamna acceptarea conditiilor de vanzare ale RAVEN CMD COMPANY SRL si confirmarea comenzii. Comenzile vor fi considerate valide daca clientul va preciza urmatoarele date: nume, adresa, telefon. Confirmarea comenzii si acceptarea acesteia de catre client constituie momentul incheierii contractului la distanta ce cuprinde prezentele conditii de vanzare si inregistrare.
3. LIVRAREA PRODUSELOR Pentru a evita returul comenzii indicati toate datele referitoare la adresa unde doriti sa primiti comanda. Daca adresa dumneavoastra este alta decat cea la care doriti livrarea produselor va rugam sa specificati acest lucru in momentul lansarii comenzii. Produsele comandate de dumneavoastra vor fi expediate prin curier, in ambalaj gratuit. In cazul in care nu veti fi gasit acasa, el poate fi predat persoanei pe care dumneavoastra ati imputernicit-o sa plateasca produsele si transportul. In caz contrar va veti prezenta cat mai urgent la sediul curierului, conform datelor de avizare ale transportatorului. In cazul livrarilor partiale, clientul va plati numai contravaloarea produselor livrate si a transportului. La expedierea produselor nelivrate din vina noastra, clientul va plati doar contravaloarea produselor, sarcinile de transport cad in sarcina RAVEN CMD COMPANY SRL.
4. FACTURAREA PRODUSELOR Se va face numai pentru produsele livrate. Factura va fi emisa pe datele trimise sau indicate de Dvs. in comanda. Nu se vor modifica datele din factura dupa trimiterea produselor. Daca doriti facturarea pe numele unei companii va rugam sa indicati corect datele acesteia si sa stampilati comanda.
5. PRETURILE PRODUSELOR Includ toate taxele si REPREZINTA PRETUL FINAL pe care il veti plati firmei RAVEN CMD COMPANY SRL. Transportul se va plati de catre client (vezi Politica de transport) si se va adauga la pretul produselor. Orice modificare legislativa, financiara, cu implicatii asupra cresterii sau descresterii pretului, va atrage dupa sine modificarea pretului fara o notificare prealabila.
6 RETURNAREA PRODUSELOR Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative:
Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand cu ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.
Conform O.U.G Nr.34/2014, Art. 14, Alin. 3 : „Consumatorul este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.”
Returnarea se poate face partial sau integral. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, nedeteriorat, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.
Vanzatorul va rambursa contravaloarea produsului in maximum 14 (paisprezece) zile de la data informarii RAVEN CMD COMPANY SRL de catre consumator asupra deciziei sale de retragere din contract.
RAVEN CMD COMPANY SRL va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat, in cazul in care RAVEN CMD COMPANY SRL nu s-a oferit sa recupereze el insusi produsul (se va lua data cea mai recenta).
Conform Art. 11 al OUG 34/2014, „Inainte de expirarea perioada de retragere, consumatorul informeaza profesionistul cu privire decizia sa de retragere din contract” folosind una din variantele mai jos prezentate :
a) Formularul de retragere – se va transmite numai prin e-mail (contact@ravencmdcompany.ro):
Nume client :
Numar factura fiscala :
Denumirea produsului (produselor) si cantitatea :
Motivul returnarii* :
Contul IBAN ** :
Alte mentiuni :
* Motivul returnarii nu este obligatoriu conform OUG 34/2014 , exceptand persoanele juridice.
** Obligatoriu in cazul comenzilor achitate cu cardul (in acest caz se va transmite contul IBAN al cardului de pe care a fost platita comanda), cu ordin de plata sau a comenzilor livrate prin curierat rapid si achitate ramburs la livrare (in acest caz, ca metoda optionala de rambursare este mandatul postal insa recomandarea noastra este prin transfer bancar). In cazul persoanelor juridice, singura metoda de returnare a banilor este cea prin transfer bancar.
b) orice alta declaratie neechivoca în care va exprimati decizia de retragere din contract.
NU SE POT RETURNA URMĂTOARELE CATEGORII DE PRODUSE:
– Produse fara ambalajul original si complet, asa cum a fost livrat (pachet complet, asta insemnand si suportii de polistiren sau carton care au rolul de protejare al produsului)
– Produse cu ambalaj deteriorat / rupt / inscrisuri facute de client / banda adeziva in exces sau alte situatii care poate conduce la deteriorarea ambalajului sau a etichetelor
– Produse care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi sau care nu respectă termenii de garanție;
– Produse care nu respectă termenii certificatului de garanție;
Produsele care prezintă defecțiuni sau vicii de fabricație (nu defecte cauzate de utilizator, care contravin termenilor de garanție) în termen de 48 de ore de la recepție vor fi înlocuite (fără alte costuri – în limita stocului disponibil și cu condiția ca produsul să fie pachet complet exact ca în momentul ridicării sau livrării) cu condiția notificării în scris la adresa de e-mail de mai jos. În cazul în care nu se respectă condițiile de returnare, produsul va intra în regim normal de garanție.
NU RETURNATI PRODUSELE CU PLATA RAMBURS. RAVEN CMD COMPANY SRL va returna, in conditiile de mai sus, contravaloarea produselor nesatisfacatoare. Taxele de transport, ramburs cad in sarcina clientului; – dupa verificarea integritatii produselor din punct de vedere calitativ si cantitativ, a ambalajului nedeteriorat, RAVEN CMD COMPANY SRL va informa clientul despre modul in care se face returul contravalorii produselor. Returnarea sumelor se va face in cel mult 30 de zile de la data primirii coletului retur. Clientul are dreptul de a renunta la rambursarea banilor si de a cere inlocuirea produselor ce nu il satisfac, cu altele de aceeasi valoare, el nesuportand decat taxele de transport. Cadourile livrate cu prilejul comenzilor, raman in proprietatea clientului daca acesta decide inlocuirea produsului.
7. Garantia produselor se acorda conform certificatului de garantie ce insoteste produsele sau conform legilor in vigoare daca produsul nu este insotit de certificat de garantie.
8. DIVERSE Promotiile de pe site-ul www.ravencmdcompany.ro sunt valabile numai daca comanda a fost lansata in ziua (perioada) in care oferta era pe site, printr-o cerere de comanda trimisa pe mail. Ele constituie parte integranta a propunerilor si a conditiilor de vanzare. Firma RAVEN CMD COMPANY SRL isi rezerva dreptul de a modifica conditiile de vanzare fara un anunt prealabil si de a refuza o comanda. Toate produsele se livreaza in limita stocului disponibil.
GARANTIA PRODUSELOR
VA RUGAM SA PASTRATI FACTURA IN ORIGINAL PENTRU A BENEFICIA DE TOATE DREPTURILE CE DECURG DIN CUMPARAREA PRODUSELOR CONFORM LEGII.
Elemenul de identificare a produselor comercializate de RAVEN CMD COMPANY SRL este reprezentat de codul si denumirea produsului.
Prezentul document atesta ca produsele beneficiaza de garantie si service in conditiile respectarii regulilor de instalare, utilizare, manipulare si transport prevazute in manualul produsului. Fabricantul garanteaza componentele utilizate in constructia produselor sale impotriva defectelor de fabricatie si de material pe perioada mai sus stabilita cu incepere de la data cumpararii de catre utilizatorul final. In timpul perioadei de garantie producatorul isi rezerva dreptul de a repara sau inlocui subansamblul care se dovedeste a fi defect.
RAVEN CMD COMPANY SRL declara pe proprie raspundere si pe baza documentelor primite ca produsele comercializate corespund specificatiilor de executie ale fabricantului si sunt in conformitate cu standardele si descrierile mentionate de producator.
Produsele comercializate de RAVEN CMD COMPANY SRL sunt destinate utilizarii in scop casnic sau industrial. Produsele sunt garantate numai in cazul in care acestea au fost utilizate conform scopului pentru care ele au fost create.
Garantia se acorda pentru produsele comercializate de RAVEN CMD COMPANY SRL ale caror recomandari de utilizare au fost respectate.
Clientul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare , fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului. Produsul returnat nu trebuie sa fie urme de utilizare, deteriorare, rupere, si trebuie sa corespunda cantitativ si calitativ cu produsul livrat. Returnarea sumelor se va face in cel mult 30 de zile de la data primirii coletului retur
Atentie! Inainte de a trimite produsul considerat defect va rugam sa va adresati societatii RAVEN CMD COMPANY SRL pentru a sesiza acest lucru. Verificati functionarea produsului, accesoriile, consumabilele, sursele de alimentare (prize) inainte de a trimite produsul.
Va rugam pastrati ambalajul original pe perioada garantiei, pt a asigura integritatea produselor in momentul trimiterii produselor la unitatea de service, insotit de o copie la factura de achizitie si de o prezentare detaliata a defectului constatat.
Orice reclamatie in cadrul perioadei de garantie se solutioneaza prin trimiterea coletelor prin posta fara ramburs la adresa mai sus mentionata.
RAVEN CMD COMPANY SRL se obliga ca, dupa receptionarea produsului reclamat ca defect, sa procedeze la solutionarea reclamatiilor considerate intemeiate, in termen de 15 zile prin urmatoarele masuri reparatorii:
1. repararea produsului (daca este posibil) 2. inlocuirea produsului cu unul de acelasi fel 3. returnare contravaloare
Daca se constata ca produsul este defect acesta va fi reparat daca repararea este posibila, inlocuit daca nu poate fi reparat. Daca produsul nu poate fi reparat si nu poate fi inlocuit cu unul de acelasi fel se va inlocui cu unul similar cu plata diferentei daca, clientul este de acord.
Termenul de garantie se prelungeste cu timpul scurs de la data inregistrarii reclamatiei pana la data receptiei produsului reparat.
In cazul solicitarii nejustificate, clientul va fi obligat la plata manoperei de diagnosticarea produsului, aceasta neputind fi mai mica de 50 RON plus cheltuielile de expediere tur-retur.
Garantia acopera numai acele defecte care apar in exploatarea normala a produsului si nu se aplica pentru:
a. Manipularea si exploatarea neglijenta (socuri electrice, mecanice, termice, grad ridicat de impuritati si/sau umiditate excesiva in incaperea de lucru, asezarea in pozitii altele decat cele descrise in manualul de utilizare, obiecte straine intrate in echipament, lichide, etc.)
b. Utilizarea unor consumabile sau accesorii altele decat cele recomandate de producator.
c. Interventii neautorizate in echipamente.
d. Exploatarea diferita a echipamntului in alt mod decat cel descris.
e. Alimentarea la alte tensiuni si frecvente decit cele prevazute de producator.
f. Defecte datorate cablurilor de legatura, impamintarii cladirii pecum si datorate conectarii/deconectarii echipamentelor in timpul functionarii.
g.Defectele descrise mai sus se repara in afara garantiei si vor fi platite de client.
Garantia oferita nu afecteaza drepturile consumatorului conform legii 449/2003 a OG nr 21/1992 si a OG 34/2014. Perioada medie de utilizare a produselor de folosire indelungata este de de 2 ani. RAVEN CMD COMPANY SRL nu raspunde de deteriorarea produselor in timpul transportului. Va rugam sa verificati integritatea produselor la livrare si sa adresati reclamatia transportatorului. In cazul in care instructiunile nu sunt explicite suficient va rugam sa va adresati firmei RAVEN CMD COMPANY SRL la nr de tel: 0745050531 pentru lamuriri.