Pompele de caldura aer-apa, apa-apa si sol-apa

Pentru pompele de caldura Chofu NU aveti nevoie de foraje sau decopertari de teren. Foarte simplu si intr-un mod eficient puteti rezolva problema incalzirii, aclimatizarii si prepararii apei calde menajere in casele dumneavoastra bineinteles numai cu pompele de caldura aer/apa Chofu-Inverter. Pompele de caldura monobloc Chofu au pompa de recirculare si controlerul integrat si se monteaza afara in bataia vantului si a ploii. Chofu va ofera confortul maxim si cheltuieli minime. Pompele de caldura sunt sisteme de incalzire relativ noi pe piata romaneasca. In general vorbind pompele de caldura aer apa sunt greu acceptate sa inlocuiasca sistemele clasice de incalzire cum ar fi centralele pe lemne, peleti sau centrale pe gaz, deoarece oamenii nu au informatiile corecte despre aceste sisteme noi de incalzire si cred ca consumul electric o sa depaseasca cheltuielile pe care ei le-au avut pana acum. Gresit ! Incalzirea locuientei cu o pompa de caldura aer apa Chofu este mai ieftina si mai convenabila decat metodele clasice de pana acum. Este adevarat ca investitiile de inceput sunt mult mai mari, comparativ cu o centrala pe gaze sau lemne, dar tot mai multi proprietari de case opteaza pentru aceasta forma de incalzire si producere a apei calde menajere.

De fapt pompele de caldura produc de 3-6 ori mai multa energie decat energia consumata. Pentru fiecare kilowat de energie electrica absorbit de compresorul pompei de caldura de la reteaua electrica, pompa livreaza in medie intre 4 si 6 kilowati energie termica. Greu de crezut dar numai 25% din energia termica o plateste clientul si este energia necesara functionarii compresorului din instalatia pompei de caldura, adica numai cca ¼ din energia termica livrata de pompa de caldura. Diferenta de ¾ din valoarea energiei termice livrata de pompa de caldura este energie GRATIS absorbita din mediu – aer, apa, sol.

Consumul pompelor de caldura: Aceasta este o tema este foarte controversata si greu de stabilit. Care sunt in realitate costurile energiei electrice consumate lunar sau anual de o pompa de caldura. Cine ar putea sa raspunda corect la aceasta intrebare ? Consumul pompelor de caldura este strins legat de mai multi factori. Trebuie sa tinem cont in primul rand de tipul sistemului de incalzire care poate fi prin pardoseala, ventiloconvectoare sau calorifere clasice. Un alt punct foarte important de care trebuie sa tinem cont la consumul de energie electrica a pompelor de caldura este izolatia termica exterioara a cladirii pe care vrem sa o incalzim, izolatia tavanului, numarul de geamuri, calitatea lor si orientarea lor geografica etc. La o casa cu izolatia termica foarte buna si cu incalzire prin pardoseala putem lua in calcul 40W/m², iar la casele fara izolatie si cu incalzire prin calorifere ajungem la 120W/m². Deci o casa cu suprafata utila de 150m² o putem incalzi cu o pompa de caldura de 6kW sau cu o pompa de 18kW. Un calcul corect si profesional pentru dimensionarea pompelor de caldura se face in functie de volumul incaperilor dar pentru a fi inteles mai usor pentru cei care nu sunt obisnuiti cu aceste metode de calcul, folosim exprimarea in m².

Pompele de caldura aer-apa75% aer + 25% energie electrica = 100% energie termica !

Pompa Chofu Aer-Apa 6 kW, 230V-50Hz

Pompa Chofu Aer-Apa 10 kW, 230V-50Hz

Pompe Aer-Apa 16 kW, 230V-50Hz

Solutii pentru incalzirea casei tale in mod economic

Daca v-ati decis sa culegeti informatii referitoare la pompele de caldura si utilizarea acestora sunteti bine venit pe site-ul nostru. Cel mai avantajos sistem de incalzire al locuintei dumneavoastra este daca aveti incalzirea prin pardoseala si daca folositi o pompa de caldura. Incalzirea cu calorifere poate fi de asemenea combinata cu o pompa de caldura dar trebuie ca aceste calorifere sa fie dimensionate pentru pompele de caldura. Inainte de a achizitiona o pompa de caldura este bine sa consultati un specialist care va poate explica si chiar recomanda pompa de caldura potrivita pentru locatia dumneavoastra. Este bine sa aveti minimul de informatii generale despre pompele de caldura, despre consumul si eficienta lor.

Pompe de căldură aer-aer (extrag căldura din aerul exterior)
Pompe de căldură apă-apă (extrag căldura din apa din panza freatica)
Pompe de căldură sol-apă (solul este sursă de căldură)

Pompele de căldură care sunt cel mai frecvent utilizate sunt pompele aer/apă. Montajul este foarte simplu si nu necesita costuri suplimentare cum ar fi foraje sau decopertari de pamant. Partile componente principale ale unei pompe de caldura sunt urmatoarele: un condensator, un ventil de expasiune (laminare), un vaporizator, un compresor si tevi din cupru prin care curge agentul frigorific de transport al caldurii. Acest agent frigorific actioneaza intr-un sistem inchis de conducte, ceea ce inseamna ca agentul nu are nici un fel de contact cu mediul inconjurator. Agentii frigorifici cei mai folositi de producatorii sunt agenti frigorifici fara clor (dupa noile reguli UE) care au o influenta negativa scazuta asupra mediului inconjurator. Cel mai utilizat refrigerant este R410A, un agent stabil care nu uzeaza foarte mult compresorul dar care fiind compus din molecule mici necesita un compresor cu capacitate mai mare.

Vă prezentăm „ POMPELE DE CĂLDURĂ AER – APĂ ”, marca Chofu, productie Japonia, demne de încredere, de calitate şi de lungă durată, pentru confortul şi luxul dumneavoastra. Tehnologia de varf este combinată cu echipamente moderne de fabricaţie, prin care se asigură o calitate excelentă a pompelor de caldura. Veţi fi mai mult decât mulţumit de calitatea, precizia şi îndemânarea pe care le puteţi aştepta numai de la Chofu. Pompe de caldura aer apa Chofu

POMPELE DE CALDURA SUNT CELE MAI ECONOMICE SURSE TERMICE DE INCALZIRE.