Sistemul de incalzire cu infrarosu

Tehnologia

Există 3 moduri în care poate fi transferată căldura: conducție, convecție și, în cele din urmă, transferul de căldură radiant, iar panoul radiant cu infraroșu funcționează pe acest principiu al transferului de căldură. Spre deosebire de sistemele de încălzire convenționale, panourile de încălzire cu radiații infraroșii se bazează pe același principiu ca și soarele care radiază pământul. Corpul nostru absoarbe peste 93% din căldura din panouri, încălzind peste 70% din apa din corpul nostru. Acest lucru sporește acțiunea fiziologică a corpului și mărește temperatura corpului, făcând astfel o temperatură mai caldă chiar și atunci când sistemul de încălzire este setat cu 3 sau 4 ° C mai jos decât la o soluție convențională de încălzire. O dată ce energia electrică curge prin panoul de încălzire, temperatura crește până la 120 ° C în 60 de secunde și peste 95% din energia totală este radiată în mod uniform ca raze infraroșii. Aceste raze infraroșii oferă căldură unei camere și oamenilor din ea.

Viitorul este electric. Iată cum arată casa viitorului: Este o unitate compactă care, datorită tehnologiilor utilizate, nu lasă o amprentă distructivă a CO2 asupra mediului nostru.

Producția de energie solară, eoliană sau biomasă reprezintă cea mai ecologică alternativă a sistemelor tradiționale. Acesta acoperă consumul propriu pentru căldură, apă, mobilitate și aparate de uz casnic.

Chiar și panourile radiante cu infraroșu fac parte din acest pachet de perspectivă. Le caracterizeaza consumul economic, încălzirea precisă a fiecarei camere, funcționarea simplă și aspectul deosebit.

În funcție de cameră, modulele de încălzire pot fi de asemenea controlate prin intermediul unui smartphone, tabletă sau PC de la domiciliu sau de la distanță. Și la atingerea unui buton veți obține o imagine de ansamblu asupra costului căldurii din locuința sau apartamentul dvs.

Costul incalzirii unei case, care vă face independent și protejeaza si mediul este bun, în comparație cu alte sisteme de încălzire.

 

Instalarea sistemelor de încălzire cu infraroșu este ușoară.

Panourile de încălzire din camerele individuale sunt conectate la rețea prin intermediul termostatelor. Sistemul de încălzire este astfel imediat funcțional. Instalarea panourilor de încălzire este ușoară. Panoul poate fi alimentat la sursa de alimentare normală de 230 volți și nu necesită protecție suplimentară. Producția de căldură este foarte eficientă: este de până la 96% pentru anumite produse.

Instalarea necomplicată economisește mult timp și efort în timpul instalării, funcționarea sistemului de încălzire este simplă, iar costurile auxiliare pentru întreținere sau reparații sunt lucruri de mult uitate.

Printre beneficiile măsurabile ale încălzirii în infraroșu se numără factorul de bună senzație. Căldura radiantă a panoului cu infraroșu mărește semnificativ calitatea vieții.

 

Principiul căldurii radiante

Încălzirea prin infraroșu se comportă ca un soare încălzit în cameră. Panourile radiante transformă energia electrică în radiaţie infraroşie. Simţi foarte rapid acest lucru. Obiectele lovite de radiația infraroșie absorb această căldură mult mai eficient decât aerul. Un bun exemplu de funcționare a panourilor cu infraroşu este experiența pe care o fac schiorii pe pârtie. Temperatura ambiantă este sub 0 °. Cu toate acestea, puteți face plajă minunat pe pârtie, deoarece corpul nostru absoarbe căldura radiantă a soarelui direct. Încălzirea cu panouri radiante prin infraroșu este propriul dumneavoastră soare în casa dumneavoastră.

 

Tehnologia încălzirii prin infraroșu

Radiația infraroșie este transformată în căldură în cazul în care se lovește, de exemplu, de pielea noastră. Transferul de căldură are loc în radiația infraroșie direct și, prin urmare, diferă semnificativ de căldura de convecție, așa cum este folosită în sistemele convenționale de încălzire. Sistemele de încălzire tradiționale încălzesc aerul care le înconjoară. Aerul poate stoca căldură mult mai rău decât corpurile solide. Panourile radiante cu infraroșu emit undele infraroșii și utilizează obiectele, podeaua, pereții etc. ca mediu de stocare.

 

Beneficiile pentru sănătate

Radiația infraroșie ecologică creează căldură naturală. Nu circulă și, prin urmare, nu rotește praful. În special, persoanele care suferă de alergii apreciază acest lucru. Panourile radiante cu infraroșu împiedică creșterea mucegaiului, au un efect antibacterian, nu usucă aerul și nu consumă oxigen. Astfel, se creează o climat în cameră în care toți se simt confortabil și în care sunt împiedicate problemele de sănătate. Principiul încălzirii în infraroșu a fost dovedit în multe boli diferite, cum ar fi astmul, alergiile, depresia, durerile de spate, reumatismul și artrita.

 

Costurile comparative

Panourile radiante sunt semnificativ mai ieftine decât sistemele de încălzire convenționale, deoarece puterea de ieșire necesară la aceeași ieșire de căldură este mult mai mică decât în cazul sistemelor pe convecție cunoscute.

În plus, panourile sunt ușor de instalat, nu necesită întreținere și au o durată lungă de viață. Toate acestea economisesc bani, fie că este vorba de spații de birouri, ateliere sau spații de locuit. Panourile radiante cu infraroșu pot fi utilizate ca încălzire principală, dar și ca încălzire suplimentară ieftină.

 

Aspectul sistemelor de încălzire

Pe lângă tehnologia convingătoare, panourile radiante cu infraroșu au şi un aspect captivant. Panourile pot fi instalate ca pe pereți și plafoane sau pot fi instalate în tavan de gips-carton. Sunt disponibile în alb, care poate fi de asemenea pictat (panourile personalizate).

Planificarea

În faza de planificare, este important să ne precizaţi datele corecte și să ne prezentaţi factori semnificativi pentru a obține rezultatul dorit. Factorii enumerați mai jos ne vor ajuta să determinăm puterea nominală corectă pentru camerele dvs. și, prin urmare, să efectuăm un calcul inițial. Rețineți: Producția de căldură sub-dimensională crește costurile de funcționare și nu garantează temperatura dorită a încăperii.

Producția de căldură depinde de panourile radiante cu infraroșii de la producător și de structura plăcii de încălzire, dar și de amplasarea panoului/panourilor în încăpere.

Radiațiile infraroșii pătrund în suprafețele obiectelor din încăpere și le încălzesc. Acestea absorb căldura și o eliberează lent în aer.

Panoul este amplasat optim pe tavan, deoarece de acolo emite căldura direct la toate corpurile și obiectele din cameră. Pereții și podelele sunt încălzite mai întâi când panourile sunt instalate pe tavan. Acesta este un mare avantaj față de încălzirea convențională, în care căldura se ridică mai întâi. Panoul radiant cu infraroșu încălzește obiectele și corpurile din cameră prin conducție și nu prin aerul ambiental, cum ar fi căldura de convecție. Aceasta înseamnă o căldură mai rapidă, o acoperire mai puțin călduroasă din cauza aerului cald și o mai bună calitate a aerului fără turbulențe de praf.

Deoarece radiația infraroșie funcționează ca lumina soarelui, ar trebui să evitați așezarea panourilor către o fereastră. Știți următoarea situație: Perdea ridicată, razele solare încălzesc camera, perdea închisă, camera rămâne mai rece. Pe de altă parte, deoarece radiația infraroșie are același principiu de funcționare ca și razele solare, este de asemenea adevărat că undele de căldură sunt pierdute prin fereastră dacă panoul de încălzire este instalat direct pe o fereastră.

În termeni procentuali, consumul de energie pentru încălzirea unei încăperi este cu aproape 10% mai mic atunci când panoul este montat pe plafon.

ALEGEREA PUTERII PANOURILOR RADIANTE:

  1. CAMERE BINE IZOLATE TERMIC (POLISTIREN + TERMOPANE): 10-15W/MC
  2. CAMERE MEDIU IZOLATE TERMIC: 20-25W/MC
  3. CAMERE NEIZOLATE TERMIC: 30-35W/MC

EXEMPLU: APARTAMENT DE 40 MP, INALTIME 2,5 METRI, MEDIU IZOLAT (ARE TERMOPANE, N-ARE POLISTIREN)
40 X 2,5 = 100MC
100MC X 20W/MC = 2.000 W NECESAR DE PUTERE PENTRU INCALZIRE
ASTA INSEAMNA DE EXEMPLU 2 PANOURI SUNJOY SR9 SAU 2 PANOURI PRIMA P10

CONSUMUL MEDIU AL PANOURILOR RADIANTE:

  1. CAMERE BINE IZOLATE TERMIC (POLISTIREN + TERMOPANE): 5-10KW/MP/LUNA
  2. CAMERE MEDIU IZOLATE TERMIC: 10-15KW/MP/LUNA
  3. CAMERE NEIZOLATE TERMIC: 15-20KW/MP/LUNA